Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Και κόβω, και ράβω. Νοικοκυρά! :)


Η δημιουργία. Η παραγωγικότητα. Η προσφορά. Αντίδοτα για τη μελαγχολία. Για τον εκνευρισμό που έχεις όταν τα πράγματα είναι στάσιμα και δεν προχωρούν καθόλου.

Ξεκίνησα διάφορα φέτος! Ανάμεσά τους, Κοπτική – Ραπτική. Προς το παρόν μάθαμε το πατρόν για τα τρία είδη φούστας – βασική, στενή και εβαζέ (έτσι τη λέει η καθηγήτρια μας – είναι αυτή που ανοίγει από κάτω). Κοίτα πώς είναι το πατρόν για τη βασική φούστα (και για τη στενή – αν αφαιρέσεις τους 2+2 πόντους που σημειώνω από κάτω). Το πατρόν αυτό φτιάχνει τη μισή φούστα – μισή πίσω (το αριστερό του κομμάτι) και μισή μπρος (το δεξί του κομμάτι).



Αυτά είναι τα σύνεργα μου! Βουτυρόκολλες για τα πατρόν, μαλακό μολύβι 2Β, σβηστήρι, ξύστρα, χρωματιστό μολύβι, χάρακας 60cm, τρίγωνο, ψαλίδι που κόβει και κόλλες αλλά και υφάσματα, καμπυλόριγα (ή στραβόριγα), καρφίτσες.



Και αφού τελειώσαμε με τα πατρόν και την εξάσκηση σε συγκεκριμένα μέτρα για τα διάφορα είδη φούστας, στο επόμενο μάθημα θα πάρουμε τα δικά μας μέτρα και θα ξεκινήσουμε να ράβουμε τη δική μας J Επειδή θα ‘ναι η κλασική, ψηλόμεση φούστα (για να μάθουμε και πώς να κάνουμε τη ζώνη – και διάφορες άλλες τεχνικές) δεν τη θέλω μαύρη, κλασική. Λέω να την κάνω στο χρώμα της ώχρας. Ή λιλά. Ή βαθύ κόκκινο. Κάτι έντονο και απρόσμενο. Τι λες;

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/11/12 01:34

    Επειδή δεν σκαμπάζω από μόδα, θα σού έλεγα να φτιάξεις τη φούστα στο χρώμα που σού ταιριάζει πιο πολύ και σε αναδεικνύει.

    Κατά τα άλλα, η ποικιλία των δραστηριοτήτων σου με συγκλονίζει! Ήθελα να 'ξερα, εσύ δεν ξεκουράζεσαι ποτέ; :Ρ

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Π. μου, νομίζω θα την κάνω στο χρώμα της ώχρας - ή μουσταρδί όπως το λένε κάποιοι. Για να μπορώ να το συνδυάζω -μπορώ από πάνω να βάλω λιλά, σκούρο κόκκινο, μαύρο, καφέ, μπλε, σκούρο πράσινο.. :Ρ

    Βέβαια και ξεκουράζομαι. Τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης - εξάλλου δεν έχω να φροντίσω σπίτι/ άντρα/ παιδιά! Τα χόμπυ και γενικότερα οι διάφορες δραστηριότητες γεμίζουν τη ζωή μας, αλλιώς θα ήταν άδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή