Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

"Η άνοιξη θα σε βρει όπου και να 'σαι"



Ο τίτλος είναι κλεμμένος από blogger του yupiii.gr, Το σχετικό post είναι εδώ, είμαστε σε άσχετο mood, εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα όλα τα πράγματα που ήθελε να πει ο ποιητής, αλλά ο τίτλος του είναι όλα τα λεφτά. Σου είπα καμιά φορά πόσο με αναζωογονεί η άνοιξη; Πόσο όμορφα νιώθω που ανθίζουν τα πάντα, που τα χωράφια πρασινίζουν και γεμίζουν λουλουδάκια κίτρινα, που ανεβαίνει η θερμοκρασία γενικώς, που φοράμε πιο ελαφριά και όμορφα ρούχα; Μας τα χάλασε ο καιρός κάποιες μέρες με λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες και αέρα, αλλά δεν υπάρχει γυρισμός πλέον. Ειδικά όταν περάσαμε και την εαρινή ισημερία.

Το σώμα μας είναι καλό μαζί μας όταν είμαστε κι εμείς μαζί του. Άρχισα να τρώω πιο υγιεινά, άρχισε να μου το ανταποδίδει. Το ξεφούσκωμα άρχισε και συνεχίζεται.

Δεν πεθυμώ καθόλου το facebook. Καθόλου όμως, και μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο. Ίσως να είναι επειδή είχα απηυδήσει; Μου τηλεφωνούν άτομα για να δουν αν είμαι καλά, διάφοροι φίλοι μου, ακόμα και συμφοιτήτρια μου από το ΜΒΑ με πήρε τηλέφωνο. Από τη μια δείχνει πόσο εθισμένη ήμουν, από την άλλη χαίρομαι που κάποια άτομα έκαναν τον κόπο να με ψάξουν εκτός.

Θετική ενέργεια παντού. Ότι και να συμβαίνει, είναι πια άνοιξη. Και αυτό είναι υπεραρκετό.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/3/15 22:15

    1. Πόσο σε καμαρώνω, pax μου! Έμπαινε και γοήτευε! :)
    2. Επιτέλους ήρθε η άνοιξη! Δεν έχω καλύτερη εποχή, κι ας είμαι παιδί του φθινοπώρου!

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με μια καλή κουβέντα! Ευχαριστώ! Απέχω πολύ ακόμα από εκείνο που ήμουν το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά θα το φτάσω!
      Εξήγησε μου το λίγο το 2! Το ένα δεν αναιρεί το άλλο; :)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/3/15 00:40

      Εννοώ ότι γεννήθηκα το φθινόπωρο, το οποίο ως εποχή δεν με χαλάει. Αυτό, όμως, δεν με εμποδίζει να λατρεύω την άνοιξη! :)

      Π.

      Διαγραφή
    3. σωστά! εγώ το "παιδί του φθινοπώρου" το είχα πάρει μεταφορικά... εντάξει, νομίζω ότι είναι ώρα για ύπνο! ... :)

      Διαγραφή
    4. βασικά, είναι μεταφορικό έτσι κι αλλιώς, αλλά εκατάλαβες τι θέλω να πω. oh well :)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/3/15 00:55

    Είναι ένα παράδειγμα όπου σκοπίμως η κυριολεξία ντύνεται τον μανδύα της μεταφοράς! Άντε, ώρα για ύπνο! :)

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τούτη η λογική εγώ είμαι παιδί του χειμώνα επειδή εγενήθηκα Δεκέμβριο αλλά εν μπορώ να εξηγήσω με λέξεις πόσο απεχθάνομαι το χειμώνα.
    Κρατώ τις πισινές μου καθότι ακόμα έχουμε Πάσχα μπροστά μας που εν κρύο συνήθως σχετικά, αλλά σίγουρα ο χειμώνας ο πολύς επέρασε. Βέβαια μισώ και τούτη τη φάση τωρά που εν ξέρεις τι να φορήσεις, κλπ αλλά νταξ.
    Τα νέα σου κάμνουν με να νιώθω ότι είμαστε σε μια παρόμοια φάση, spring cleaning εσωτερικό κι έτσι...
    Keep it up, φαίνεται να σου κάμνει καλό!
    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Moonlight θα μπορούσα να είχα πει ακριβώς την ίδια φράση: "εν μπορώ να εξηγήσω με λέξεις πόσο απεχθάνομαι το χειμώνα."

      Κοίτα εν εσταματήσαν ακόμα οι κρυάδες, μάλιστα πέρσι και πρόπερσι αν θυμάσαι ακόμα και τον Ιούνη είχε κάποιες νύχτες που ήθελες ένα λεπτό ζακετάκι (στη Λεμεσό τουλάχιστον, δεν ξέρω αν κάμνει διαφορά στη Λευκωσία ή αν απλά είμαι εγώ πολλά τουρτούρα, που παίζει σοβαρά).

      Ναι κι εγώ νομίζω ότι είμαστε σε παρόμοια φάση. Αγαπώ το spring cleaning, in and out. Thanks :)

      Διαγραφή
  4. Ναι τελικα ειναι ωραια η ανοιξη, και την εχουμε αναγκη, ακομα και εμεις που αγαπουμε το χειμωνα.

    οσο για το FB - η επικοινωνια με φιλους με κραταει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω για το facebook. Κι εμένα με κρατούσε. Απλά παράλληλα με έριχνε κιόλας. Και τι εννοώ; Ναι μεν έβλεπα τα νέα τους, εμιλούσαμε (κρατώ με πάρα πολύ κόσμο επαφή μέσω του facebook κυρίως, ακόμα και κόσμο που έχω τα τηλέφωνα του, skype κλπ). Όμως στην τελική δεν με βοηθούσε. Σπαταλούσα τις ώρες μου εκεί, στο τέλος δεν προλάβαινα να κάνω άλλα πράγματα, έμπαινα σε μια διαδικασία άγχους που δεν προλάβαινα να κάνω τα άλλα πράγματα. Δηλαδή μου έδινε βοήθεια, ειδικά φέτος που ήμουν χάλια, αλλά από την άλλη, με άλλους τρόπους, μου έκανε και ζημιά. Επίσης το κακό με το facebook είναι ότι δεν θα σου δώσει την αγκαλιά και το φιλί, που νομίζω είναι θεραπευτικά στις φάσεις που δεν είμαστε καλά. Δεν είναι εύκολο να το κλείσεις και νομίζω για τους περισσότερους δεν είναι απαραίτητο κιόλας. Απλά εγώ έφτασα σε μια φάση που είχα ανάγκη να το κλείσω για κάποιο διάστημα για να ξαναβρώ τον εαυτό μου έξω από αυτό.

      Διαγραφή