Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αμνησίες και άλλα

Κάτι είπαμε για blog - playlist; Συστήνεται η ακρόαση του πιο κάτω καθώς θα σου λέω τον πόνο μου. Επιμένουμε λατινικά.



Ξέρεις ότι κάτι πάει λάθος με τη μνήμη σου όταν...

- Έχεις ραντεβού με την καθαρίστρια για να έρθει σπίτι σου, και το ξεχνάς και μένεις μέχρι τις 7 στο γραφείο. Η καθαρίστρια θυμώνει, μάλλον δεν θα ξαναέρθει. (SOS: ξέρετε καθαρίστριες στη Λεμεσό; Θέλω απογεύματα ή Σαββατοκυρίακα. Δεν θέλω να μπαίνει κανένας σπίτι μου όταν δεν είμαι εγώ εδώ).
- Βάζεις πλύση, ξεχνάς τα ρούχα για 3-4 μέρες και μετά τα ξαναπλένεις.
- Σε παίρνει τηλέφωνο μια φίλη σου, δεν μπορείς να απαντήσεις. Σε παίρνει λίγες μέρες μετά, σε ρωτά γιατί δεν απαντάς τα τηλέφωνα και τα μηνύματα και την έχεις αγχώσει τόσο πολύ. Ποια μηνύματα, ρωτάς. Ανοίγεις τα μηνύματα, και πράγματι υπάρχει ένα μήνυμα της που δεν έχει απαντηθεί και σε ρωτά αν είσαι καλά. Αναρωτιέσαι τι στο καλό έγινε. Ακόμη και μισοκοιμισμένη να το είδες, γιατί δεν το θυμάσαι καθόλου; Γιατί έγινε τελείως delete από τη μνήμη σου;
- Παραδίδεις εργασία, ας πούμε, στον y χρόνο, ο οποίος είναι Κυριακή. Το Σαββατοκύριακο πριν, δηλαδή y πλην 7 και πλην 8, παίρνεις στο σπίτι δουλειά της δουλειάς. Νιώθεις πως έχεις πολύ χρόνο (θυμάσαι ότι έχεις ένα deadline κάπου τέλη του Απρίλη, αλλά νιώθεις ότι είναι πολύυυυυ μακριά, οπότε ας κάμεις τίποτε της δουλειάς για να προχωρά η κατάσταση). Πηγαίνεις και καμιά βόλτα.. Λίο ποτζεί... Λίο ποδά.... Έρχεται η Κυριακή το βράδυ, και συνειδητοποιείς ότι σε μια βδομάδα παραδίδεις. Δεν σώννεις καν να αγχωθείς. Εννα σιωπήσεις, να τα κάμεις τζαι κανεί.
- Στέλνεις ερωτήσεις στην καθηγήτρια σου για διευκρινίσεις και ξεχνάς να κοιτάξεις το mail του Πανεπιστημίου για 4 μέρες ενώ σε 1,5 βδομάδα παραδίδεις.
- Προγραμματίζεις skype call με τον καθηγητή σου και το ξεχνάς (.....!!!!). Ευτυχώς ο άνθρωπος είναι ευγενέστατος. Ευτυχώς που είναι πνιγμένος στη δουλειά as well, οπότε καταλαβαίνει.


Παραδέχομαι ότι ήμουν και πριν λιγάκι αφηρημένη με τα τηλέφωνα και τα μηνύματα. (Με όλα τα άλλα βέβαια ήμουν τρομερά οργανωμένη - και κυρίως με ότι είχε να κάνει με τους καθηγητές μου - οπότε τώρα που ξεχνώ τόσο σημαντικά πράγματα φρικάρω). Αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω ότι το μυαλό μου είναι "μια σούπα που επιπλέουν πράγματα" (για να χρησιμοποιήσω την έκφραση μιας φίλης μου, την πρώτη φορά που δίναμε εξετάσεις Γλωσσολογίας). Πλέον σημειώνω τα πάντα, εκτός από το να φάω και να πάω στην τουαλέτα.


Υ.Γ.1. 32 και πόψε (μέχρι και την 2η μου εξέταση).
Υ.Γ.2. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να σηκωθείς από το κρεβάτι για να διαβάσεις είναι να πιεις τη νύχτα πριν κοιμηθείς έναν ποτήρατσο νερό και να μην πας τουαλέτα. tip για να ξεγελάσεις το σώμα σου: του λες ότι θα πας σε λίγο, και αποκοιμιέσαι. Σε 5 ώρες max θα έχεις ξυπνήσει. Δεν το έκανα σκόπιμα, δεν είμαι τόσο psycho. It just happened and I'm sharing the knowledge.
Υ.Γ.3. Κανένα tip για μάτια κουρασμένα από το computer? Μεν μου πείτε αποχή, αυτή τη στιγμή δεν είναι επιλογή.
Υ.Γ.4. Σε λίγες μέρες είναι τα γενέθλια μου. Νομίζω θα μου κάνω δώρο ένα μασάζ.
Υ.Γ.5. Έχασα 2 κιλά και έμεινα εκεί. Τουλάχιστον όμως δεν βάζω.
Υ.Γ.6. Το facebook είναι κλειστό εδώ και ένα ενάμιση μήνα. Δεν το άνοιξα ούτε καν από περιέργεια. Δεν το πεθύμησα καθόλου. Βρήκα πολύ χρόνο έξω από αυτό. Και επίσης, όταν ξεκολλάς τα μάτια σου από την οθόνη του κινητού, ξαφνικά τα πάντα γύρω σου γίνονται ακόμα πιο όμορφα. Τα χρώματα είναι πιο φωτεινά. Οι άνθρωποι είναι πιο κοντά σου. Ο χρόνος σου δεκαπλασιάζεται. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

14 σχόλια:

  1. Γλωσσολογία ακούω! Με τι ασχολείσαι κι εσύ δηλαδή;
    Αν βρεις καθαρίστρια, γυρέφκω τζι εγώ στο Παραλίμνι. :p Θα δοκιμάσω να βάλω κι εγώ αγγελία στο μπλογκ αλόπως! Χαχα!
    Ρε παθαίνω το κι εγώ τούτο με τη μνήμη. Εκτός του ότι θυμούμαι φρικιαστικά ασήμαντα πράματα αλλά όσο και να προσπαθήσω να θυμούμαι ημερομηνίες και ιστορικά γεγονότα δεν γίνονται saved στον εγκέφαλο, άμα περνώ περιόδους πίεσης (βλ. δουλειά, διάβασμα, υποχρεώσεις άλλες, μαθήματα, περίοδος-ορμονικά (δικά μου ή της μαστόρισσας για να είμαι δίκαιη με τον εαυτό μου), ή και καμιά γριππούλα), αρχίζω να ξεχνώ πράματα. Κανονίζω τα και μετά ξεχνώ τα. Οπότε γράφω τα.
    Πιστεύω ότι θα σου περάσει άμα περάσει η πίεση της εποχής. Ως τότε να είσαι υπομονετική και κατανοητική με τον εαυτό σου και δεν έχει κάτι άλλο να κάμεις εκτός του να τα σημειώνεις. Και αν έχει κάτι που μπορείς να αναβάλεις, now is the time που ισχύει το "ανάβαλε για αύριο ότι δεν χρειάζεται να γίνει σήμερα"- χωρίς ενοχές! χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. My dear, οι ασχολίες μου είναι μεγάλη ιστορία! Κόρη σπούδασα φιλόλογος, μετά είδα ότι δεν θα έβλεπα χαΐρι με τα λεφτά και ξεκίνησα δουλειά σε μια εταιρεία. Επειδή το αντικείμενο μου παρέμενε μεγάλη αγάπη, έκανα το πρώτο μου μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία. Μετά βέβαια είδα κι αποείδα και συνειδητοποίησα ότι σαν φιλόλογος δεν θα δουλέψω ποτέ μου κι έτσι ξεκίνησα το ΜΒΑ.

      Ευτυχώς που το παθαίνουν κι άλλοι! Ρε πραγματικά εν πολλά αγχωτικό! (λες και δεν είχα αρκετά άλλα πράγματα για να αγχώνομαι!) Νομίζω πραγματικά ότι είναι λόγω της πίεσης σε ένα σωρό πράγματα αυτή την περίοδο. Ευχαριστώ my dear. Θα περάσει! :)

      Διαγραφή
    2. Ούφφου τζαι σκέφτουμαι να κάμω τζι εγώ ένα γλωσσολογίας. :/

      Διαγραφή
    3. Κόρη αν δεν εν απολύτως απαραίτητο μεν κάμεις. που μιαν ηλικία και μετά δεν παλεύεται το διάβασμα, αν δεν πληρώνεσαι γι' αυτό. (at least that's my point of view). Είμαστε και στην ίδια ηλικία, αν δεν κάμνω λάθος. Όσο ενδιαφέρον και να σου φαίνεται το αντικείμενο, σίγουρα σου στερεί άλλα πράματα (ελεύθερο χρόνο, hobbies, αναγκάζεσαι να κλέβεις χρόνο από φίλους - οικογένεια - ερωτικά).

      Διαγραφή
    4. I know. Απαραίτητο δεν είναι γιατί εν μεταφράστρια που τέλειωσα και γενικά δεν έχω καταλάβει να είναι απαραίτητο κάποιο μάστερ. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι έχω φίλες που οι γονείς τους είχαν τον τότε καιρό διδακτορικά, εγώ ένα μάστερ να μεν; Εν ξέρω. Η αλήθεια διάβασμα δεν τραβώ και μόνη μου (χωρίς να έχω κάποιον παρέα να τραβούμε κουπί μαζί) ξέρω ότι θα δυσκολευτώ πολλά... Που την άλλη, εν μπορώ να μεν το σκέφτουμαι, και δεν βρίκσω κανένα θέμα που να με ενδιαφέρει όντως τα γέρημα!

      Διαγραφή
    5. το λοιπόν θα σου έγραφα πολλά αλλά βουρώ. ή πρέπει να βρεθούμε εμείς σε κάποια φάση ή να τηλεφωνηθούμε ή θα σου γράψω μέιλ όταν τελειώσω που τούτα ούλλα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/15 14:19

    1) Κουράγιο και υπομονή, pax μου! Όσο γεμάτο κι αν είναι το πρόγραμμά σου, μην ξεχνάς να παίρνεις ανάσες και να ακούς μουσική που σε χαλαρώνει!
    2) Όταν τελειώσω κι εγώ με τις υποχρεώσεις μου, θέλω να πάω κι εγώ για μασάζ!
    3) Και πάλι ένα μεγάλο "μπράβο" για το Facebook! :)

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για όλα Π. μου! Αν ήμασταν στην ίδια πόλη, θα σου έλεγα να πηγαίναμε μαζί! xxx

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/4/15 15:37

    Πάρε vismed σταγονες, φυσικα δακρυα για τα μάτια. Συμβουλεύσου κάποιο πρωτα, ειτε φαρμακοποιό/οπτικό/οφθαλμιατρο. Μάλλον θα 'ναι από ξηροφθαλμία η κούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, θα τις δοκιμάσω! Θα ρωτήσω και αν είναι κατάλληλες για άτομα που φορούν φακούς...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/4/15 19:58

    Αν πω πατατα για τα ματια θα ακουστει πολλα κοινοτυπο? Παρε σταγονες νετα πατατιτσα και κανενα παγωμενο κουταλι (αστο να ξιπαγωσει ομως λιγο) για κομπρεσες στοματι.καλες επιτυχιες οτι και να καμεις αν και ειμαι σιγουρη οτι θα τις εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαναείδα το για τις πατάτες, αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ! Μετά τη σύσταση σου όμως, θα φροντίσω να το δοκιμάσω! Ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  5. "Σε παίρνει τηλέφωνο μια φίλη σου, δεν μπορείς να απαντήσεις. Σε παίρνει λίγες μέρες μετά, σε ρωτά γιατί δεν απαντάς τα τηλέφωνα και τα μηνύματα και την έχεις αγχώσει τόσο πολύ. Ποια μηνύματα, ρωτάς. Ανοίγεις τα μηνύματα, και πράγματι υπάρχει ένα μήνυμα της που δεν έχει απαντηθεί και σε ρωτά αν είσαι καλά. Αναρωτιέσαι τι στο καλό έγινε. Ακόμη και μισοκοιμισμένη να το είδες, γιατί δεν το θυμάσαι καθόλου; Γιατί έγινε τελείως delete από τη μνήμη σου;"
    εγώ είμαι τούτη! Τιπ για τα κουρασμένα μάτια από το pc : κάμε τσάι με 2 φακελάκια χαμομήλι, και όταν τα φακελάκια είναι βρεμένα αλλά όχι ζεματιστά, βάλε τα πάνω σε κλειστά μάτια. Μεν τα φύεις όμως με τη μια, όπως έκαμνα εγώ ! Αν είσαι ανυπόμονη σαν εμένα,βάλε ένα τραγούδι και άκου το ολόκληρο πριν ξαναβάλεις τα φακελάκια να ζεσταθούν στο τσάι. Πολυ ακουσμένο τιπ αλλά πραγματικά δουλεύκει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που έχει και άλλο κόσμο που τα παθαίνει!

      Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το τιπ! εν τω μεταξύ δεν το είχα ξανακούσει αυτό με το τραγούδι! τέλεια ιδέα και θα την εφαρμόσω! :) νασαι καλά!

      Διαγραφή