Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Γκρίνια

Ευτυχώς που έχω και το blog κάτι τέτοιες μέρες. Είναι μέρες που δεν σου φταίει τίποτα συγκεκριμένο και νιώθεις πως αν γκρινιάζεις απλά ακούγεσαι κουραστικός στους άλλους ανθρώπους έξω από σένα.

Με λίγα λόγια η γκρίνια μου: πρέπει να έχεις ακούσει κι εσύ γι' αυτή την άσχημη γρίπη που κυκλοφορεί και όσοι την κολλήσουν θέλουν 1-2 βδομάδες για να αναρρώσουν. Ε, την κόλλησα, αλλά επειδή όλα τα κάνουμε στον υπερθετικό βαθμό, έπαθα και αμυγδαλίτιδα. Μετά από μια μέρα που δε μπορούσα καθόλου να μιλήσω, έμεινα 2 μέρες στο κρεβάτι με πυρετό και ρίγη. Τώρα είμαι καλύτερα από τον πυρετό, αλλά ακόμα πονώ λαιμό/ αυτιά/ κεφάλι. Έκατσα σπίτι αυτές τις μέρες, από χτες προσπαθώ να διαβάσω κιόλας. Το πιο ωραίο δεν στο είπα: τη μέρα που με έπιασε ο πυρετός ήταν το πρώτο μου deadline. Τελικά, κάπως τα έστειλα. Τώρα έχω άλλο ένα σε μια βδομάδα.

Βαρέθηκα να νιώθω άρρωστη τόσες μέρες, να είμαι μες το σπίτι με τόση ζέστη και να κρυώνω, να μη μπορώ να πάω ούτε μέχρι το περίπτερο γιατί κρυώνω, να πονώ μέχρι και τα αυτιά μου, να είναι παγωμένα τα πόδια μου ότι κι αν κάνω. Έχω γίνει ιδιότροπη νομίζω. Μα γιατί οι αδερφές μου κανόνισαν για τα καρναβάλια κι εμένα δε μου είπαν τίποτα; (μήπως επειδή είσαι άρρωστη και δεν πας πουθενά;). Μα γιατί δεν μου απαντούσε η μικρή μου αδερφή; (επειδή δεν είχε σήμα). Μα γιατί μου είπε μέχρι και ο μπαμπάς μου ότι είμαι εξαιρετικά ιδιότροπη τον τελευταίο καιρό; (μήπως επειδή είσαι;)

Να πρέπει να διαβάσω κιόλας (αυτό πού το βάζεις;). Γενικά αυτό με το διάβασμα φέτος με έχει κουράσει - έχω πεθυμήσει την ελευθερία του να μην το έχω καθόλου μέσα στη ζωή μου. Νιώθω ότι έχω γίνει ένα κουραστικό και κουρασμένο πλάσμα.

Τα ευχάριστα;

Σε μια βδομάδα από σήμερα θα έχω βοηθό στη δουλειά... Που σημαίνει λιγότερες ώρες overtime.. Που σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα θα μπορώ επιτέλους να ξαναρχίσω τα aquaerobics (εν τω μεταξύ πέρσι που πήγαινα τακτικά όλο το χειμώνα, δεν με είχε πιάσει τέτοια γρίπη). Περισσότερη εκτόνωση, περισσότερη χαρά, λιγότερη γκρίνια, λιγότερες ανασφάλειες για το σώμα μου.

Σήμερα έχουμε 22 του Φλεβάρη. Σε 3 μήνες από σήμερα θα έχω τελειώσει και επίσημα (οι εξετάσεις μου είναι 17 και 23 Μαΐου). Ας προσπαθήσω να κάνω λίγη ακόμα υπομονή. Τρεις μήνες έμειναν (για φέτος).

Σε φιλώ
(η πολύ γκρινιάρα σήμερα) pax

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος22/2/15 23:03

  Χαρά στην τύχη σου, pax μου! Δεν σού έφτανε η πολλή δουλειά, έχεις τώρα και την γρίπη! Καλή ανάρρωση, κουράγιο και υπομονή εύχομαι! Ευτυχώς υπάρχει και η θετική όψη των πραγμάτων και χαίρομαι που την αναγνωρίζεις, ακόμη κι όταν γκρινιάζεις! :)

  Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπομονή, υπομονή, υπομονή.
  Σακς να είσαι στο μαύρο σου το χάλι και να έχεις διάβασμα πουπάνω. Μπιν δέαρ.
  Το θετικό πάντως που αναφέρεις εν πολλά πολλά θετικό. Άμα κάμνεις κάτι που σε ευχαριστεί τζαι ξέρεις ότι κάμνει τζαι καλό στον εαυτό σου όντως, εν διπλό το κέρδος. Βοηθά τελικά και τη διάθεσή σου. Βλέπω το κι εγώ τωρά με το γυμναστήριο.
  Άτε, περαστικά σου, ξεκουράσου όσο μπορείς που τη δουλειά τλχ, και καλή επιστροφή στις επάλξεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Περαστικά σου Παξ μου, άτε πες μας τα δαμαί να βγούν από μέσα σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Π. μου, αν είναι να συμβεί ένα κακό, το πιο πιθανό είναι ότι θα έρθει παρέα και με άλλα! :)

  Εννοείται ότι βλέπω και τη θετική όψη των πραγμάτων. Με ξέρεις ότι είμαι αμετανόητα θετική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλή μου Moonlight, sucks δεν λέεις τίποτε!!! Δεν υπάρχει χειρότερος συνδυασμός από το να είσαι άρρωστος και παράλληλα να καταπιέζεσαι για διάβασμα! Ανυπομονώ να έρθει ο Μάρτης για να ξεκινήσω τη γυμναστική.. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα κάνει φοβερή διαφορά στη διάθεση μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αμαδρυάδα μου έτσι κάμνω! Δεν υπάρχει άλλη λύση! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή