Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Γυμνοί με τ’ αληθινά μας
(Το είχα στείλει για δημοσίευση στη City Free Press. Δε δημοσιεύτηκε εκεί, όμως πάντα υπάρχει και το blog μου.) 

Βγαίνεις. Γελάς. Πίνεις. Ονειρεύεσαι ακόμη και με το μισθό σου που συνέχεια κάνει βουτιές. Ερωτεύεσαι. Ποιοι μας τα έμαθαν τόσα χρόνια ότι θέλουμε τόσα πολλά για να ‘μαστε ευτυχισμένοι; Η αγάπη, ο έρωτας, οι φίλοι, η οικογένεια είναι δωρεάν. Το φιλί, το χαμόγελο, η αγκαλιά το ίδιο.

Κι αν κόψουμε τα περιττά έξοδα, μαγκιά μας. Μην πας στο club ή το cafe ή το εστιατόριο που σε κλέβουν. Μην πας στο κομμωτήριο/ αισθητικό/ nail artist που θα πληρώσεις διπλά. Μάθε να τα κάνεις μόνη σου. Και μην τους λυπάσαι καθόλου. Αυτοί που θα επιβιώσουν είναι αυτοί που κατάλαβαν ότι εν μέσω κρίσης πρέπει να ρίξουν τις τιμές τους. Δεν χρειάζεσαι μια μάρκα στα ρούχα σου ή τα παπούτσια ή τις τσάντες σου, μπορείς να βρεις υπέροχα και ποιοτικά κομμάτια σε πολύ καλύτερες τιμές.

Μάθε να μαγειρεύεις και άσε τα delivery. Πήγαινε στο supermarket που είναι αισθητά πιο οικονομικό και δεν πειράζει αν χρειαστεί να πας και σε δεύτερο για να συμπληρώσεις ότι χρειάζεσαι. Δώσε σημασία στο έτερον ήμισυ, κάνε του δώρο ένα λουλούδι, ένα μασάζ, ένα CD για το αυτοκίνητο που έφτιαξες εσύ. Κάλεσε τους φίλους σου για ταινία ή απλά για κουβέντα. Πάρε τη CITY κάθε Παρασκευή για να την έχεις παρέα όλη την εβδομάδα.

Έτσι είναι αγάπη μου. Τα πολύ βασικά τα έχουμε. Τα είχαμε πάντα, αλλά δεν τα εκτιμούσαμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι τα γύρω-γύρω,  το περιτύλιγμα, τα περιττά. Μας το τράβηξαν λίγο βίαια είναι η αλήθεια το περιτύλιγμα, αλλά δεν πειράζει, από μόνοι μας δεν θα το πετάγαμε ποτέ. Μείναμε τώρα γυμνοί με τ’ αληθινά και τα ουσιαστικά μας. Κι είναι καιρός να τα φροντίσουμε κι αυτά.

2 σχόλια:

 1. Ξέρεις, εκπλήσσομαι συνεχώς τελευταία:
  Δεν παύω να γνωρίζω νέους ανθρώπους
  οι οποίοι πιστεύουν ακόμα
  ότι το χρήμα θα τους καταξιώσει...

  Και θλίβομαι,
  γιατί κάπου μέσα τους υπάρχει και η ουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος20/1/13 00:21

  "Μείναμε τώρα γυμνοί με τ’ αληθινά και τα ουσιαστικά μας."

  Για μια ακόμη φορά, έγραψες -κυριολεκτικά και μεταφορικά! :) Η τελευταία παράγραφος είναι η πιο εύστοχη διατύπωση της πραγματικότητας που βιώνουμε. Τα σέβη μου!

  Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή