Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

για τη δύναμη και την αδυναμία

Σκέφτομαι τα πράγματα που νομίζουμε ότι είναι η δύναμη μας και τελικά είναι η αδυναμία μας.

για μένα;

η αυτοπειθαρχία μου... γιατί πολλές φορές καταπιέζω φοβερά τον εαυτό μου... και δε μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που άφησα τον εαυτό μου να κάνει κάτι που ήταν "λάθος".

η συνεχής στοχοθέτηση και η υπερβολική προσήλωση στους στόχους μου. γιατί συχνά ξεχνώ να απολαμβάνω τη διαδρομή. και ίσως τελικά η Ιθάκη να είναι υπερτιμημένη. φτάνεις σε ένα σημείο που η ζωή γίνεται αβάσταχτη γιατί ούτε στους στόχους σου δε μπορείς να βρεις χαρά, κι όλο σκέφτεσαι τα πράγματα που στερήθηκες.

το να δείχνω παντού και πάντα δυνατή. να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να δείξει ότι πόνεσε για κάτι, ότι στενοχωρέθηκε, ότι κάτι με έχει λυγίσει. είναι απίστευτο το πόσο δυναμική εικόνα βγάζω και πόσο εύθραυστη είμαι μέσα μου.

κι όμως, όλα τα πιο πάνω, είναι πράγματα που τα επαινούν πάρα πολύ οι γύρω μου. πράγματα που τα θαυμάζουν - τουλάχιστον έτσι λένε - και κάπως έφτασα να έχω ανάγκη να βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα δικά τους μάτια. να κυνηγώ τους στόχους μου σαν τρελή, να αυτομαστιγώνομαι μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω. (εκεί που θέλω άραγε ή εκεί που θα κερδίσω λίγο παραπάνω θαυμασμό και σεβασμό;) αξίζει άραγε τον κόπο να δείχνω πάντα δυνατή, ενώ κάποιες φορές θέλω απλά να παραδεχτώ ότι γονάτισα;

το σκέφτηκες ποτέ; ότι τα πράγματα που οι άλλοι θαυμάζουν πάνω σου μπορεί να σε καταδυναστεύουν;

4 σχόλια:

 1. η απάντηση μου είναι "δε ξέρω"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος1/2/11 14:40

  Τώρα που το σκέφτομαι, όντως έχω να θυμηθώ μια εποχή που το πιο ''δυνατό'' μου χαρακτηριστικό έγινε μπούμερανγκ και με διέλυσε. Ευτυχώς βρήκα τη δύναμη να αναθεωρήσω τη μέχρι τότε συμπεριφορά μου και τις επιλογές μου.

  Στο διά ταύτα: είναι ωραίο να έχεις δυναμισμό και αυτοπειθαρχία, αλλά δεν είσαι ρομπότ! Μήπως είναι καιρός να χαλαρώσεις λιγάκι;

  Καλό μήνα να έχουμε!

  Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μην ανησυχείς, παραχαλάρωσα τον τελευταίο καιρό ;)

  αύριο πετάω :)

  xx

  ΑπάντησηΔιαγραφή