Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ξέρω τι πρέπει να κάνεις αυτό το καλοκαίρι

  • Να πας σε μία -τουλάχιστον- συναυλία! Από αυτές που θα πουν τραγούδια που σου μιλάνε, εσένα προσωπικά. Τραγούδια που έχεις αγαπήσει, pop που θα χορεύεις όλη νύχτα μαζί τους, μπαλάντες που θα σε κάνουν να κλάψεις, ροκιές που θα σε κάνουν να χοροπηδάς όλη νύχτα λες και είσαι ακόμα έφηβος. Να τραγουδήσεις κι εσύ, μ' όλη τη δύναμη που έχεις. Οι συναυλίες είναι απίστευτη εκτόνωση.
  • Να πας για βραδυνό μπάνιο. Έχεις δοκιμάσει την παραλία του Saint Raphael στη Λεμεσό; Τη νύχτα είναι καταπληκτικά, το νερό είναι ζεστό και το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μαγιό και την πετσέτα σου για να περάσεις τέλεια. Είχα πάει προχτές και ήταν απίστευτα. Μια ματωμένη φέτα φεγγαριού να βουτάει στη θάλασσα και κεράκια στην παραλία.
  • Να ανεβείς σε μια ταράτσα ενός σπιτιού με τα φιλαράκια σου και να μετράτε τα αστέρια. Εγώ είμαι σε φάση που προσπαθώ να βρίσκω τη Μεγάλη Άρκτο. Δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά νομίζω είμαι σε καλό δρόμο. Μετά πάμε για τον αστερισμό του Ωρίωνα και μετά ψάχνουμε και το μύθο του.
  • Μια νύχτα που θα βαριέσαι να ντυθείς και να σημαιοστολιστείς, να πας σε ένα εντελώς χαλαρό cafe. Από αυτά που είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα, που αν κάνεις πέντε βήματα θα βρεθείς μέσα. Φορώντας απλά το σορτσάκι σου και τα φλατ σου πέδιλα γιατί και μ' αυτά είσαι κούκλα, με το μαύρισμα του καλοκαιριού. Δε χρειάζεσαι στ' αλήθεια όλα εκείνα τα κοσμήματα και τα high heels και τα φανταχτερά ρούχα. Δοκίμασε το Θαλασσάκι ή το Θεατράκι στη Λεμεσό.
  • Να πας μια εκδρομή στο χωριό σου, ή αν δεν έχεις, διάλεξε ένα. Να φας σε μια παραδοσιακή ταβερνούλα. Να περπατήσεις στα δρομάκια, να μιλήσεις με τους γέρους. Να πας στις παραδοσιακές εκκλησίες, να πιεις καφέ στον καφενέ του χωριού.
  • Να πας σ' ένα πανηγύρι του χωριού, να περάσεις κάτω από την εικόνα. Να αγοράσεις λουκουμάδες και σιουσιούκο και ό,τι άλλο παραδοσιακό υπάρχει. Να παίξεις στο καζαντί. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμένα όλα αυτά τα παραδοσιακά μου αρέσουν πάρα πολύ.
  • Να πας στην Κάτω Πάφο και να φας ψάρι πάνω στο κύμα. Να πας στα ψηφιδωτά και στους τάφους των Βασιλέων.
  • Να πας στον καταρράκτη στα Καληδόνια. Προτίμησε να βάλεις αθλητικά όμως, γιατί τα πέδιλα θα γλιστράνε πάνω στις πέτρες ώσπου να φτάσεις στον καταρράκτη. Πάρε και μια λεπτή ζακετούλα, γιατί κάποιες φορές είναι ψύχρα, ειδικά αργά το απόγευμα.
  • Να πας ένα περίπατο στο δάσος. Δεν είναι και δύσκολο να βρεις, πήγαινε στους εκδρομικούς χώρους και νάτο. Το πράσινο θα σε ηρεμήσει, θα διώξει όλες τις σκέψεις σου μακριά.
  • Να πας περίπατο τη νύχτα στον παραλιακό της Λεμεσού. Η ατμόσφαιρα του τις καλοκαιρινές νύχτες είναι απίστευτη.
  • (για κοπέλες) Να μαζευτείς μια νύχτα με τις φίλες σου και να ρίξετε τα ταρό να δείτε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον. Κεράκια, μαντίλια στα μαλλιά και αρωματικά στικ είναι απαραίτητα αξεσουάρ. Το μισοσκόταδο εννοείται. Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις σ' αυτά, (ούτε κι εγώ), είναι μια απίστευτη τελετουργία, θα περάσετε τέλεια.
  • Να μαζέψεις ένα βράδυ τους φίλους στη βεράντα, να φέρετε ο καθένας από κάτι που έχει μαγειρέψει και να κρίνετε ο καθένας τις μαγειρικές ικανότητες του άλλου. Αν κανείς δεν τα καταφέρει, υπάρχει πάντα και το delivery.
  • Να περάσεις λίγη ώρα με τον εαυτό σου. Το έχεις ανάγκη!
Περαιτέρω εισηγήσεις ευπρόσδεκτες! Να έχετε ένα τέλειο καλοκαίρι :-)

8 σχόλια:

  1. τα περισσότερα τα έχω δοκιμάσει και πέρασα τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Axxxx Eininoula simfwnw apolita me ta osa proteines gi auto to kalokairi...einai ta idanika gia na nostalgiseis stigmes, na gelaseis, na niwseis euforia kai na rtheis pio konta me proswpa agapimena!!! Zileuw pou akoma den mporw na ta kanw ektos ki an fantastw oti i vroxi antikathista tin iperoxi zesti nixterini thalassa :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oraies eikones k empirres eirinoula mou :)telia cosmo arthro :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με Saint Raphael. Πριν χρόνια είχαμε ανάψει μια φωτιά, κάπου εκεί στο πλάι, κάνοντας πατάτες οφτές, λουκάνικα, πίνοντας μπύρες και σπάζοντας το "κατοστάρι". Καλά ήταν. Εξυπακούεται ότι κάποια στιγμή μας μάζεψαν.

    Επίσης προσυπογράφω τα Καληδόνια. Υπάρχει μια καταπληκτική ταβέρνα στις Πλάτρες με το ίδιο όνομα (απ' όσο θυμάμαι δεν είναι μακριά) που κάνει καταπληκτικό κλέφτικο.

    Προτείνω Το καφέ στην Παλιά Λεμεσο το οποίο άνοιξε πρόσφατα δίπλα στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 6. Πάρτε κόκκινο κρασί και τυριά. Δεν θα χάσετε :)

    Αυτά από έναν Αθηναίο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στην ταρατσα του πατρικου μου στην αθηνα εχω ανεβασει εναν παλιο βελουδινο καναπε καφε χρωματος.
    εκει φωναζα τους κολλητους μου οταν ημουν 17 κ πιναμε τις πρωτες μας μπυρες, εκει τους φωναζω και τωρα.

    το αλλο με τους αστερισμους το κοβω λιγακι δυσκολο στον αθηναικο ουρανο!

    ασχετο, τρομερο φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρίνα μου, κάνε υπομονή ακόμα δύο βδομάδες και θα 'ναι όλα στα πόδια σου! Ανυπομονώ να σε δω!

    maristef, αφού σου το είπα ότι μια μέρα θέλω να γίνω συντάκτρια κάποιου περιοδικού. Τι υψηλές φιλοδοξίες θεέ μου :P

    Χρίστο, ευχαριστούμε πολύ για τις προτάσεις :)

    πράσινη νεράιδα, νομίζω η παρέα είναι βασικό συστατικό για να περάσεις καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eίσαι κούκλα όπως και να είσαι.

    Διότι εκπέμπεις.

    Διότι εισπράττω όλη αυτή την εκπομπή.

    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή